Králík na červeno

Naporcovaný králičí zadek dušený v červeném zelí, do kterého jsme přidali kyselé jablko. Veliká dobrota!


3.0675x
60 min

Postup přípravy

Králičí zadek rozdělíme na kusy, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme pokrájenou slaninu a osmažíme na sádle. Přisypeme cibulku a orestujeme. Přidáme maso, osmažíme ze všech stran dozlatova, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, hrubě nastrouhané jablko, ochutíme kmínem, solí a trochou octa. Dusíme pod poklicí doměkka. Maso na chvíli vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme, aby se mouka zavařila a zelí zahustilo. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí, prohřejeme a podáváme nejlépe s knedlíkem
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na červeno

Zpět na recept