Králík na bílém víně

Recept z orestovaného králičího masa. Podusíme na víně se zeleninou a výborně si pochutnáme. Tip na sváteční pokrm.


4.318x
75 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 kscibule
2 sklenicevoda
1 ksrajče
1 sklenicebílé víno
1 plechovkasterilované žampiony
2 kostkybujon
2 kskráličí stehno
6 kskráličí řízek

podle potřeby

olivový olej na smažení

Postup přípravy

Králičí řízky i stehna obalíme v mouce a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, rajče spaříme a oloupeme. Vše nakrájíme. Králičí maso dozlatova orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když maso zezlátne, vyndáme ho a na stejný olej dáme nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme nakrájené oloupané rajče a sterilované žampiony nakrájené na plátky. Ochutíme bujonem a vínem s vodou v poměru 1:1. Pak orestované maso vložíme zpátky a dusíme nejméně 30 minut. Když je králičí maso dostatečně podušené a měkké, můžeme do hrnce přidat i trochu malých nakládaných cibulek. Ale i bez nich je králík na bílém víně skvělým svátečním obědem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na bílém víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena