Králík dušený na víně

Králík s rozmarýnem dušený na víně s vermutem.


4.617x
75 min
3×

Ingredience

3 lžíceolej
2 snítkyrozmarýn
2 kspórek
3 lžícevermut
125 mlbílé víno
0.5 kelímkusmetana ke šlehání
250 mlvlažná voda
0.5 svazkujarní cibulka
1 lžícebarevný pepř
200 gcherry rajčátka
1 kskrálík (cca 2kg)

podle chuti

sůl
drcený barevný pepř

na ozdobu

1 snítkarozmarýn
4 lístkymeduňka
4 lístkykadeřavá petrželka

Postup přípravy

Očištěného králíka rozdělíme na 8 kousků, které na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme.

Cibuli oloupeme a spolu s očištěným pórkem nakrájíme na kostky. Cherry rajčátka přepůlíme. Rozmarýn stáhneme ze stonků.

Králíka podlijeme vínem i vodou, přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýn i celý pepř.

V předehřáté troubě dusíme pod poklicí asi 20 minut na 200 °C. Poté králíka obrátíme, promícháme, přilijeme smetanu i vermut a spolu ještě 30 minut dusíme bez poklice.

Králíka podle chuti přisolíme a jednotlivé porce posypeme bylinkami. Jako příloha postačí čerstvé bílé pečivo nebo vařené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík dušený na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká