Králičí tlačenka

Dietni tlačenka výborné chuti.


3.2239x
120 min

Postup přípravy

V tlakovém hrnci uvaříme naporcovaného králíka bez soli, pouze s jednou kostkou masoxu. Délka vaření záleží na velikosti a stáří králíka. Zhruba se délka pohybuje od 30 minut k jedné hodině.

Měkké porce králíka vyjmeme a do vývaru vložíme vepřové kůže. Ty vařeme přibližně 30 minut. Vodu nepřidáváme.



Než se kůže uvaří, můžeme obrat maso z králíka. Hotové kůže pomeleme.



Králičí maso, pomleté kůže, všechnu vodu z tlakového hrnce, oloupaný česnek, majoránku, pepř a ocet vložíme do větší mísy nebo hrnce a smícháme dohromady. Směs osolíme do chuti přesolení.



Směsí plníme tlačenkové obaly. Doporučuji používat 12 cm.

Pak je omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dáme na pekáč do ledničky chladnout. Jehlou propícháme vzduchové bubliny.

Tlačenky často otáčíme do ztuhnutí. Podáváme s cibulí a octem.
user-icon

autor cap


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí tlačenka

Zpět na recept