Králika naporcujeme, jednotlivé díly odblaníme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme kůru z citronu a vymačkáme z něj šťávu. Stehna vydatně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, polijeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Ostatní části králíka odložíme do mrazáku na jiné použití.
Troubu rozehřejeme na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Česnek očistíme a stroužky rozetřeme nožem. Brambory očistíme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do studené vody. Čerstvý tymián a rozmarýn omyjeme a osušíme. Na desku natrháme lístky tymiánu a přidáme nadrobno posekaný rozmarýn. Králičí stehna jemně polijeme olejem a vyválíme v připravených bylinkách.
V hluboké pánvi s odnímatelnou rukojetí na rozehřátém oleji na nejvyšším plameni na hořáku zprudka opečeme králičí stehna z obou stran (asi 3 až 4 minuty). V polovině pečení posypeme stehna z obou stran nastrouhanou citronovou kůrou, poté na stehna rozdrobíme asi 1 lžičku čerstvého másla. V poslední minutě opékání přidáme rozetřené stroužky česneku, přilijeme suché bílé víno (Sauvignon blanca) a asi 1 až 2 minuty zprudka povaříme. Víno necháme jen pořádně zasyčet a přihodíme scezené brambory.
Pánev s králičími stehny vložíme do předehřáté trouby a dopékáme doměkka - asi 35 až 40 minut. Když pánev vybereme z trouby, na králičí stehna rozdrobíme ještě jednu lžíci čerstvého másla, necháme rozpustit zbytkovým teplem, ale nemícháme, jen pánví zlehka potřeseme, aby se máslo spojilo s vínovou omáčkou.
Hotová králičí stehna podáváme horká s brambory, které se spolu s nimi upekly. Jde o velmi chutné jemné králičí maso na bylinkách, voňavé po česneku a svěží po citronu v lahodné máslovo-vínové omáčce. Králičí stehna na tymiánu a rozmarýnu v máslovo-vínové omáčce - to je skutečná pochoutka na nedělním stole.