Vaření.czReceptyKráličí směs se žampiony

Králičí směs se žampiony

Snadný recept na přípravu králičího masa se slaninou, žampiony a smetanou.


3.928x
60 min

Ingredience

0.3 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
2 ksšalotka
250 gžampiony
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
100 ganglická slanina
150 mlsmetana ke šlehání
75 mlsuché bílé víno
1 hrstčerstvá petrželka
10 kuličekcelý černý pepř
600 gkráličí plec s hrudí
150-200 mlkráličí vývar

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Králičí plec s hrudí omyjeme. Menší celer, velkou mrkev a malou petržel očistíme, oloupanou šalotku nasekáme na drobno a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Žampiony nebo pravé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať jemně nasekáme. Králičí maso vložíme do studené vody, přidáme sůl a spolu s kořením (bobkový list, celý pepř a nové koření) a očištěnou zeleninou (celer, mrkev, petržel) zvolna uvaříme doměkka. Pak měkoučké králičí maso obereme a natrháme po vláknech na kousky. Zredukovaný vývar uchováme stranou. Na oleji zpěníme slaninu a šalotku, poté přilijeme víno a jakmile se alkohol zcela odpaří, vmícháme houby. Směs krátce orestujeme, ochutíme solí a pepřem, podlijeme malým množstvím králičího vývaru a za občasného míchání asi 15 minut dusíme doměkka. Pak přidáme maso, podle potřeby přilijeme vývar, vše krátce povaříme a nakonec zjemníme smetanou. Králičí směs prohřejeme, ale již nevaříme, a dochutíme nasekanou petrželkou. Králičí směs se žampiony, slaninou a smetanou rozdělíme na porce a podáváme se širokými nudlemi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králičí směs se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena