Králičí předek podle panímámy

Tradiční české jídlo s výbornými žemlovými knedlíky. Na linii je to bomba, ale proč jednou nezhřešit?!


2.9855x
75 min

Postup přípravy

Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kousky a osmahneme je na oleji. Přidáme naporcovaného králíka, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni za občasného podlévání doměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Játra orestujeme na troše oleje, přidáme spolu s masem do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme s žemlovými knedlíky, které si připravíme asi takto: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem rozšlehaným se žloutkem, solí a rozpuštěným máslem. Když se mléko vsákne, přidáme mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dva hrnky vymažeme máslem, naplníme těstem a postavíme do kastrolu s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou vaříme asi 35 minut. Pak hrnky vyjmeme, knedlíky vyklopíme a krájíme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí předek podle panímámy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.