Vaření.czReceptyKráličí maso na olivách s rozmarýnovými brambory

Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory

Králičí maso dušené na vínu se šalvějí a olivami.


3.1195x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
rozmarýn
šalvěj
100 mlbílé víno
100 gčerné olivy
mletý černý pepř
olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva
králičí maso (100 – 150 g na 1 porci)
brambory

Postup přípravy

Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.

Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.

Podáváme s opečenými bramborami.

Zdroj: Bertolli.cz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena