Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory

Králičí maso dušené na vínu se šalvějí a olivami.


3.1195x
60 min

Postup přípravy

Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.



Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.



Podáváme s opečenými bramborami.


Zdroj:
Bertolli.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory

Zpět na recept