Králičí maso dušené na vínu se šalvějí a olivami.
3 stroužky | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
rozmarýn | |
šalvěj | |
100 ml | bílé víno |
100 g | černé olivy |
mletý černý pepř | |
olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva | |
králičí maso (100 – 150 g na 1 porci) | |
brambory (malé) |
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.
Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.
Podáváme s opečenými bramborami.
Zdroj:
Bertolli.cz
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.