3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
1 ks | cibule | |
rozmarýn | ||
šalvěj | ||
100 ml | bílé víno | |
100 g | černé olivy | |
mletý černý pepř | ||
olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva | ||
králičí maso (100 – 150 g na 1 porci) | ||
brambory |
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.
Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.
Podáváme s opečenými bramborami.
Zdroj: Bertolli.cz
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena