Králičí maso na majoránce

Zdravé králičí maso vařené ve vodě a v chutné omáčce s majoránkou.


3.281x
90 min

Postup přípravy

Předek z králíka omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do vlažné osolené vody společně s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí. Uvařené maso vyjmeme, vývar procedíme a uchováme v teple.

Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře prošleháme. Ochutíme ji česnekem třeným se solí a majoránkou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v omáčce. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do omáčky maso a společně dovaříme. Už nemícháme, aby se brambory nerozpadly.

Porce králičího masa na majoránce na talířích zdobíme nakrájenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí maso na majoránce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.