Krakonošův oheň ala Dočík

Vyzkoušejte recept na pikantní omáčku z vepřového masa a cibule.


5.06x
120 min

Postup přípravy

Plátky vepřové pečeně omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Maso osolíme, přidáme mletou pálivou papriku, pepř a chilli, zalijeme olejem a necháme odležet alespoň 1 hodinu.

Tři větší cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou pánev vsypeme vepřové nudličky včetně oleje, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec do výpeku přidáme smetanu a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou. Omáčku prohříváme, aby se ztratila syrová chuť mouky.

Krakonošův oheň ala Dočík podáváme s libovolnou přílohou, hodí se třeba rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krakonošův oheň ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká