Krab ve vinném rosolu

Krabí tyčinky v rosolu.


3.2111x
45 min

Postup přípravy

Krabí tyčinky necháme rozmrznout, nakrájíme je na stejné kousky a rozdělíme je do 4 skleniček

Podle návodu na obalu si připravíme želatinu, ale množství vody snížíme o množství vína, které na konci do želatiny přilijeme. Želatinu necháme nabobtnat, pak ji při teplotě kolem 60 °C necháme rozpustit. Dbáme na to, aby se želatina nevařila. Pak želatinu ochutíme octem, solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou. Nakonec přilijeme víno. Želatinu necháme částečně vychladit a zalijeme jí krabí maso v pohárech. Pak je necháme vychladit a ztuhnout. Zbylou želatinu nalijeme do vhodné nádobky a uschováme.

Připravíme si majonézu. Stačí smíchat majonézu, smetanu, citronovou šťávu a bylinky. Majonézou zdobíme poháry s krabem ve vinném rosolu a zdobíme je snítkou petrželky. Případně můžeme použít kousek krabí tyčinky nebo lososa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krab ve vinném rosolu

Zpět na recept