Krab ve vinném rosolu

Krabí tyčinky v rosolu.


3.2111x
45 min

Ingredience

1 balíčekželatina
250 gkrabí tyčinky
1 lžícecitronová šťáva

podle chuti

cukr
sůl
ocet
1 lžícebylinky
0.5 šálkubílé víno
tabasco
celý barevný pepř

omáčka

4 lžícesmetana
2 lžícemajonéza
0.5 kscitron

Postup přípravy

Krabí tyčinky necháme rozmrznout, nakrájíme je na stejné kousky a rozdělíme je do 4 skleniček Podle návodu na obalu si připravíme želatinu, ale množství vody snížíme o množství vína, které na konci do želatiny přilijeme. Želatinu necháme nabobtnat, pak ji při teplotě kolem 60 °C necháme rozpustit. Dbáme na to, aby se želatina nevařila. Pak želatinu ochutíme octem, solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou. Nakonec přilijeme víno. Želatinu necháme částečně vychladit a zalijeme jí krabí maso v pohárech. Pak je necháme vychladit a ztuhnout. Zbylou želatinu nalijeme do vhodné nádobky a uschováme. Připravíme si majonézu. Stačí smíchat majonézu, smetanu, citronovou šťávu a bylinky. Majonézou zdobíme poháry s krabem ve vinném rosolu a zdobíme je snítkou petrželky. Případně můžeme použít kousek krabí tyčinky nebo lososa.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krab ve vinném rosolu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena