Kozlí kyselo

Smetanová polévka s brambory, vejci a houbami. Recept na chuťově výraznou polévku.


4.25x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
0.5 kgbrambory
1 kscibule
2.5 dlsmetana

podle chuti

sůl
ocet
kopr
houby

podle potřeby

máslo
hladká mouka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vodu s kmínem a solí přivedeme k varu a potom vložíme nakrájené brambory. Mezitím na první pánvi připravíme na másle smaženici z vajec. Na druhé pánvi podusíme houby (sušené či čerstvé) jako na smaženici. Na třetí pánvi usmažíme nakrájenou cibuli. Uvařené brambory vyndáme z vody a do té potom zavaříme smetanu zahuštěnou moukou. Na talíř poklademe všechny připravené ingredience (brambory, usmažená vejce a houby), zalijeme základem polévky a navrch přidáme osmaženou cibuli. Polévku kozlí kyselo dochutíme podle chuti cukrem, octem a koprem. Kozlí kyselo podáváme podle chuti s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor sampalini

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kozlí kyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena