Jednoduchý recept na vynikající pochoutku - osmažené květy černého bezu.
10 ks | černý bez |
těstíčko | |
---|---|
vejce | |
mléko | |
mouka | |
podle potřeby | |
tuk na smažení |
Květy černého bezu omyjeme a potom si uděláme těstíčko jako na palačinky. Smícháme vejce, trochu mléka a trochu mouky podle potřeby. Těstíčko nesmí být moc husté. Květy namočíme do těstíčka a pokládáme na rozpálený tuk. Potom odstřihneme stopku. Po upečení z jedné strany, otočíme a upečeme z druhé strany. Kosmatici z černého bezu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Dále se k jídlu výborně hodí kyselá okurka nebo okurkový salát. Na salát nastrouháme okurku na větších dírkách. Na nálev smícháme studenou vodu, trochu soli, trochu pepře, ocet a cukr. Na 1 lžíci octa dávám 2 lžíce cukru, záleží ale na vaší chuti. Případně k nastrouhané okurce místo nálevu dáme kefír či mikyšku nebo podmáslí. Smažené kosmatice lze podávat i na sladko. Foto: Pixabay.com
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
autor vlčice
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena