Kosmatice z černého bezu

Jednoduchý recept na vynikající pochoutku - osmažené květy černého bezu.


4.04x
30 min

Ingredience

10 ksčerný bez

těstíčko

vejce
mléko
mouka

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Květy černého bezu omyjeme a potom si uděláme těstíčko jako na palačinky. Smícháme vejce, trochu mléka a trochu mouky podle potřeby. Těstíčko nesmí být moc husté. Květy namočíme do těstíčka a pokládáme na rozpálený tuk. Potom odstřihneme stopku. Po upečení z jedné strany, otočíme a upečeme z druhé strany. Kosmatici z černého bezu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Dále se k jídlu výborně hodí kyselá okurka nebo okurkový salát. Na salát nastrouháme okurku na větších dírkách. Na nálev smícháme studenou vodu, trochu soli, trochu pepře, ocet a cukr. Na 1 lžíci octa dávám 2 lžíce cukru, záleží ale na vaší chuti. Případně k nastrouhané okurce místo nálevu dáme kefír či mikyšku nebo podmáslí. Smažené kosmatice lze podávat i na sladko. Foto: Pixabay.com


Recept na bezovou marmeládu krok za krokem


Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem


Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.


Jahodové

user-icon

autor vlčice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kosmatice z černého bezu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.