Vaření.czReceptyKořeněné špízy z bůčku

Kořeněné špízy z bůčku

Recept na špízy z vepřového bůčku, slaniny, cibule a papriky. Maso nakládáme do kořeněné marinády s chutí rozmarýnu, koriandru, římského kmínu a česneku.


4.419x
60 min

Ingredience

100 gslanina
1 ksvelká cibule
2-3 ksbarevná paprika
600 gvepřový bůček bez kosti

marináda

2 stroužkyčesnek
1 ksžloutek
3 lžíceolivový olej
1 lžičkacitronová kůra
0.3 lžičkyřímský kmín
0.3 lžičkymletý koriandr
1 hrstčerstvá petrželka
2 větvičkyčerstvý rozmarýn

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Čerstvý rozmarýn a petrželku velmi jemně usekáme a vložíme do misky. Přidáme utřený česnek, mletý kmín, koriandr, citronovou kůru a žloutek. Za stálého míchání postupně přiléváme olej a třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém. Nízký libový bůček bez kostí a kůže očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a nejlépe ručně prohněteme s marinádou. Takto připravené maso zakryjeme a necháme nejméně 8 hodin rozležet v chladu. Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na klínky. Papriky očistíme od jadérek a nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na menší tenké kostičky. Na jehly střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli a papriky. Pokračujeme do vypotřebování všech surovin. Kořeněné špízy z bůčku grilujeme na alobalovém tácku za občasného potírání olejem a obracení. Grilujeme doměkka. Kořeněné špízy z bůčku podáváme se zeleninovými saláty, pečivem a pikantními dresinky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kořeněné špízy z bůčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena