Kořeněné smetanové kostky

Moučník na sváteční stůl, který vypadá složitě, ale jehož příprava je velmi jednoduchá


3.0118x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
100 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
0.5 lžičkykoriandr
350 gcukr moučka
0.5 lžičkykardamon
0.5 lžičkymletá skořice
150 ghladká mouka
150 gzakysaná smetana
0.5 lžičkymuškátový květ
1 lžícenastrouhaná pomerančová kůra
0.5 lžičkytlučený hřebíček
75 gkandovaná pomerančová kůra

poleva

1 ksbílek
175 gcukr moučka

na ozdobu

75 gsekané mandle

Postup přípravy

Odebereme lžíci másla, kterou vymažeme vyšší plech. Mandle nasekáme a polovinou vysypeme vymazaný plech.

Mouku prosejeme a smícháme s veškerým kořením, kypřícím práškem a kůrou. Do mouky přidáme vejce, máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, které rozprostřeme na připravený plech.

Těsto pečeme přibližně 20 minut při 175°C.

Hotový smetanový moučník rozkrájíme na kostky asi 5 x 5 cm.

Z bílku a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým na kořeněných smetanových kostkách vytvoříme mřížku. Nakonec je posypeme zbylými mandlemi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněné smetanové kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.