Recept na výborné domácí hranolky, kterým neodoláte.
Hodnocení
4.6
/ 5 (11x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Brambory8 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Sušený tymián
Mletá sladká paprika
Podle potřeby
Slunečnicový olej
Postup přípravy
Nejprve si očistíme a oškrábeme brambory, poté je nakrájíme na větší hranolky (nemusí být stejné) a dáme do větší misky.
Vedle v misce smícháme koření (papriku, nasekaný česnek, trochu tymiánu, sůl, pepř apod.) s olejem. Směs nalijeme na nakrájené hranolky. Dobře promícháme rukama tak, aby byly všechny hranolky obalené.
Ochucené hranolky dáme na plech tak, aby se co nejméně překrývaly.
Troubu si rozpálíme na 200 °C. Vložíme plech a hned poté ztlumíme troubu na 180 °C.
Kořeněné domácí bramborové hranolky pečeme asi 30 minut dozlatova. Hranolky se hodí jako příloha k různým pokrmům a jen tak na chuť.