Koprová omáčka 1

Dobrá sladkokyselá koprovka.


4.5652x
35 min
161×

Postup přípravy

Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme.

Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a trochu orestujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu a potom mléko, osolíme a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme tak 10 minut. Přidáme cukr, ocet a nalijeme smetanu, až se nám omáčka začne vařit, sejmeme z plotýnky. Kdyby byla koprová omáčka moc řídká, přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou.

K takto ochucené koprové omáčce podáváme vařené brambory a natvrdo uvařená vejce, která podélně rozkrojíme a položíme doprostřed talíře.
user-icon

autor Linnhe


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka 1

Zpět na recept