Sodu rozpustíme v mléce. Z citronu vymačkáme šťávu. Mouku vsypeme do mísy a smícháme s cukrem a mandlemi. Uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme citronovou šťávu a sodu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a odložíme na půl hodiny do chladu.
Z těsta tvoříme pomocí lžičky malé kopečky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pak kopečky lehce zploštíme pomoučeným prstem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 až 15 minut.
Moučkový cukr utřeme v míse s trochou vody do husté polevy.
Vychladlé kopečky opatrně potřeme cukrovou polevou, doprostřed každého kousku přitlačíme kandovanou třešni a posypeme sekanými mandlemi.
Kopečky s třešněmi necháme zaschnout.