Vaření.czReceptyKološvárské zelí z mletého masa

Kološvárské zelí z mletého masa

Velmi oblíbený recept. Místo kotlet je použitá směs mletého masa.


3.933x
60 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 kscibule
1 kelímekkysaná smetana
1 kelímeksladká smetana
1 kgmleté maso
2 lžícemletá sladká paprika
1 láhevkysané zelí
3 kspapriková klobása
4 balíčkyrýže ve varných sáčcích

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Kysané zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme ve vroucí osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením. Uvařenou ji vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout. Na nasekané cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu. Přidáme k ní mleté maso, silně ochutíme červenou paprikou a česnekem a doměkka podusíme. Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs. Vše společně promícháme. V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na 30 minut zapéct do vyhřáté trouby. Kološvárské zelí z mletého masa ihned podáváme. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kološvárské zelí z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena