Kološvárské zelí z mletého masa

Velmi oblíbený recept. Místo kotlet je použitá směs mletého masa.


3.933x
60 min
1×

Postup přípravy

Kysané zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny.

Sáčky s předvařenou rýží uvaříme ve vroucí osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením. Uvařenou ji vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.

Na nasekané cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu. Přidáme k ní mleté maso, silně ochutíme červenou paprikou a česnekem a doměkka podusíme. Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs. Vše společně promícháme. V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na 30 minut zapéct do vyhřáté trouby.

Kološvárské zelí z mletého masa ihned podáváme. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kološvárské zelí z mletého masa

Zpět na recept