Tyto koláčky peču vždy, když má někdo oslavu. Recept není vůbec těžký na přípravu a sklidíte s nimi úspěch.
0.25 kg | hladká mouka |
0.25 kg | polohrubá mouka |
1 špetka | sůl |
150 g | máslo |
150 g | sádlo |
1 kostka | droždí |
2 lžíce | cukr |
8 lžic | mléko |
2 ks | vejce |
náplň | |
---|---|
undefined | tvaroh |
náplň 3 | |
undefined | mák |
náplň 2 | |
undefined | povidla |
náplň 1 | |
undefined | ořechy |
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk, vejce, přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout v ledničce.
Z těsta rozválíme plát, radýlkem nakrájíme na čtverečky, plníme námi zvolenou náplní (povidla, mák, ořechy, tvaroh), potřeme pomocí mašlovačky vajíčkem a pečeme na 180 °C cca 20 minut.
Koláčky po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem s rumem a můžeme podávat. Nezapomeneme pocukrovat. Ke kávičce i čaji jsou naprosto ideální.
Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem
Valašské frgály jsou tradiční velké koláče. Jejich cena bývá v obchodech přehnaně vysoká, proto se je podle FOTORECEPTU naučíme připravovat doma.
autor Ludmila Koutenská
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena