Koláč z hroznového vína

Koláč jemné a křehké chuti


3.057x
45 min

Postup přípravy

Z mouky, poloviny cukru, másla, mléka a vejce zpracujeme těsto, ze kterého utvoříme kouli, kterou zabalíme do fólie a dáme do lednice odležet.

Po chvíli z ní rozválíme kulatou placku, kterou přendáme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy.

V předehřáté troubě na 180°C pečeme 20 minut, poté koláč vyjmeme, potřeme marmeládou, posypeme omytým a okapaným vínem. Na to navrstvíme ušlehaný tuhý sníh z bílků a zbylého cukru.

Vrátíme do trouby a necháme dopéci, dokud sníh nezrůžoví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč z hroznového vína

Zpět na recept