Koláč s jahodami

Vynikající lehký piškotový koláč s krémem a čerstvými jahodami.


3.2114x
45 min
4×

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se 2 lžícemi cukru v tuhý sníh. Zbytek cukru přidáme ke žloutkům a za stálého šlehání k nim postupně přidáváme olej a lžíci horké vody. Šleháme důkladně, až vznikne hustá pěna. Pak postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme sníh. Máslo necháme změknout.

Plech vymažeme tukem a vysypeme ho moukou. Těsto nalijeme na plech a rozetřeme. Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme ho dorůžova. Upečenou placku necháme na plechu vychladnout.

Mezitím z másla, tvarohu, moučkového a vanilkového cukru ušleháme hladký krém. Vychladlý korpus krémem potřeme a necháme minimálně 30 minut ztuhnout v lednici.

Jahody a mátu omyjeme. Jahody podélně překrojíme na širší plátky a urovnáme na připravený ztuhlý koláč. Mírně je přitiskneme. Nakonec je ozdobíme plátky mandlí a lístky máty.

Vychlazený koláč podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč s jahodami

Zpět na recept