Kokosky plněné čokoládovým krémem

Pracnější ale výborné kokosky na kolečku z lineckého těsta plněné čokoládovým krémem polité čokoládou.


3.747x
150 min

Postup přípravy

Třeba týden dopředu upečeme kolečka z lineckého těsta na podklad kokosek. Suroviny na těsto 1 zpracujeme, necháme uležet, vykrájíme kolečka a upečeme. poté upečeme kokosky. Bílky zbavené žloutků ušleháme se špetkou soli a v průběhu příšleháme kokos a cukr.

Když je sníh ušlehaný, cukrářským sáčkem vyrobíme větší pusinky. Pečeme při 180°C dokud nejsou kokosky zlaté avšak vevnitř vláčné a štavnaté. Dáme vychladnout a mezitím připravíme krém: máslo nebo Heru ušleháme s cukrem do pěny, přimícháme rum pokojové teploty a rozpuštěnou vychladnou čokoládou, dochutíme kakaem.

Na linecká kolečka naneseme krém, přiložíme kokosky a dáme vychladit, poté namáčíme v čokoládové polevě a znovu dáme ztuhnout.
user-icon

autor Gába:)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosky plněné čokoládovým krémem

Zpět na recept