Kmínový chléb

Kmínový domácí chleba chutná úžasně s domácím sádlem a škvarky.


3.3118x
120 min
4×

Postup přípravy

V míse promícháme mouky, sůl, kmín, slunečnicová semínka, přilijeme ocet, olej a ve vlažné vodě rozmíchané droždí a cukr. Vše zpracujeme do těsta, které necháme na teplém místě vykynout.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Vykynutým kmínovým těstem naplníme formu na chléb nebo vytvarujeme bochník. Ten potřeme vodou a ozdobíme semínky slunečnice. Kmínový chléb pečeme a na mřížce necháme vychladnout.

Kmínový chléb samozřejmě lze upéct v domácí pekárně. Tam je postup opačný, nejdříve všechny tekutiny, potom mouky, sůl, kmín, cukr a droždí. Program klasik a semínka po zvukovém signálu.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínový chléb

Zpět na recept