Kmínový chléb

Kmínový domácí chleba chutná úžasně s domácím sádlem a škvarky.


3.3118x
120 min
4×

Ingredience

2 lžíceolej
2 lžičkysůl
1 lžíceocet
1 lžičkacukr krupice
250 ghladká mouka
320 mlvlažná voda
1.5 lžícemletý kmín
1.5 lžičkysušené droždí
250 gchlebová žitná mouka
1 lžíceslunečnicová semínka

na ozdobu

slunečnicová semínka

Postup přípravy

V míse promícháme mouky, sůl, kmín, slunečnicová semínka, přilijeme ocet, olej a ve vlažné vodě rozmíchané droždí a cukr. Vše zpracujeme do těsta, které necháme na teplém místě vykynout. Troubu předehřejeme na 200°C. Vykynutým kmínovým těstem naplníme formu na chléb nebo vytvarujeme bochník. Ten potřeme vodou a ozdobíme semínky slunečnice. Kmínový chléb pečeme a na mřížce necháme vychladnout. Kmínový chléb samozřejmě lze upéct v domácí pekárně. Tam je postup opačný, nejdříve všechny tekutiny, potom mouky, sůl, kmín, cukr a droždí. Program klasik a semínka po zvukovém signálu.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena