Klobásová polévka

Recept na rychlou polévku dobré chuti - z klobásky, brambor, mrkve a koření.


2.65x
25 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
2 ksbrambory
1 kscibule
1 lvoda
1-2 ksmrkev
2-3 ksklobása
1 lžícečerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

hotová jíška

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky, stejně tak oloupané brambory. Česnek oloupeme. Petrželku nasekáme. Klobásu nakrájíme na kousky.

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a osmažíme. Vmícháme lžičku mleté papriky a zalijeme vodou. Klobásovou polévku osolíme, přidáme brambory a mrkev, opepříme, okmínujeme a povaříme asi 15 minut. Do hotové klobásové polévky vmícháme prolisovaný česnek, petrželku a hotovou jíšku. Krátce provaříme.

Klobásovou polévku podáváme s krajícem chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klobásová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká