Frankfurtská polévka podle německé receptury

Tradiční německá polévka podle receptu mé babičky z Dessau (Sachsen Anhalt). Světlá jemně krémová polévka s vložkou nakrájených párků a brambor. Bez jíšky a bez papriky.


1.01x
30 min

Postup přípravy

Špek a menší cibule nakrájíme na jemné kostky a zlehka zpěníme na másle. Zalijeme hovězím vývarem, zjemníme Créme fraîche a přivedeme k varu.

Část vařených brambor (asi polovinu) nakrájíme na menší kostky, druhou část rozmačkáme vidličkou, obojí vložíme do polévky. Dochutíme muškátovým oříškem (čerstvě strouhaný rozvine příjemnější chuť), solí a pepřem. Párky nebo jinou podobnou uzeninu, vhodné jsou vídeňské párky, německý Bockwurst se také hodí, pokrájíme na kolečka a lehce zpěníme na másle (neusmažit).

Bylinky (šťovík, estragon, kopr, pažitku a petrželovou nať) zamícháme do hotové frankfurtské polévky, která už nevaří. Necháme asi 5 minut odpočinout, aby se rozvinulo aroma bylinek.

Na talíř servírujeme připravené párky či jinou uzeninu a zalijeme polévkou. Frankfurtskou polévku podle německé receptury podáváme s pečivem.

Výživové hodnoty na 100 g:

kJ (kcal) - 205 (49)
Bílkoviny - 1,8 g
Uhlohydráty - 1,1 g
Tuk - 4,2 g
user-icon

autor wiki&


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Frankfurtská polévka podle německé receptury

Zpět na recept