Kežmarské roštěnky

Tento recept je od našich východních sousedů a jistě s ním budete mít na prostřeném stole úspěch


2.966x
60 min
1×

Postup přípravy

Roštěnou podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Roštěnky omyjeme a osušíme. Na okrajích plátky lehce nařízneme. Naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

V pánvi nebo tlakovém hrnci rozpálíme olej a roštěnky v něm osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme jemně pokrájenou cibuli. Osmahneme, přidáme protlak s paprikou, podlijeme vodou a promícháme. Do omáčky vrátíme maso, uzavřeme a dusíme doměkka.

Kežmarské roštěnky vyjmeme. Šťávu zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a povaříme. Maso vrátíme do omáčky prohřát a můžeme servírovat.

Kežmarské roštěnky podáváme s opečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kežmarské roštěnky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.