Kelímková jogurtová bábovka

Recept na bábovku z jogurtu. Kelímek použijeme jako odměrku.


3.820x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh.

Na promíchání těsta použijeme metličku. Dáme do jedné mísy jogurt, přidáme žloutky a promícháme. Postupně každou surovinu, kterou přidáme, promícháme a přidáme další. Postupujeme v pořadí jogurt - žloutky - olej - cukr - vanilkový cukr - mouka - prášek do pečiva - nastrouhaná citronová kůra.

Do předem máslem vymazané a strouhankou (nebo kokosem) vysypané formy nalijeme těsto, a to, které nám trochu zbude na dně, promícháme s lžičkou kakaa. Pak jej lžící různě na cik-cak nebo na kupky nalijeme na bílé těsto.

Troubu máme předehřátou na 170 °C, prvních 20 minut pečeme jogurtovou bábovku jen zespodu a dalších 15 minut dole i nahoře. Čas bude záležet na zvolené troubě a také formě, kterou použijeme. Může to být i o něco déle. Abychom se ujistili, že je těsto upečené, propícháme těsto páratkem. Když bude párátko suché, máme jogurtovou bábovku hotovou.

Kelímkovou jogurtovou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.
user-icon

autor Jarki


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kelímková jogurtová bábovka

Zpět na recept