Kefírové krkonošské kyselo

Jednoduchý recept na výrobnou houbovou polévku s kefírem.


2.36x
30 min
1×

Ingredience

2 špetkysůl
2 ksvejce
2-3 lžíceocet
3 ksbrambory
1 kscibule
0.5 lkefír
3 hrstěhouby
1 ksmasox
2 ksbobkový list
10 kuličeknové koření

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na půl kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Nakrájené houby přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a sůl. Necháme vařit do změknutí hub a následně přidáme nakrájené brambory s kostkou masoxu.

Jakmile brambory změknou, přilijeme 0,5 l kefíru. Opět přivedeme k varu, přimícháme 2 rozkvedlaná vejce. Vedle si mezitím necháme převařit cca 2 - 3 lžíce octa a přidáme do polévky.

Kefírové krkonošské kyselo podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Annie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kefírové krkonošské kyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena