Kdoulová marmeláda

Výborná a zdravá kdoulová marmeláda s vlákninou bez želírovacího cukru.


5.01x
120 min

Postup přípravy

Kdoule dobře omyjeme a odpeckujeme. Pozor, kdoule nikdy neloupeme, protože slupka je zdroj vitamínů a vlákniny.

Poté kdoule nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme cukr, vodu, kyselinu citronovou (nebo šťávu z citronu či limetky) a vaříme. Kdoule jsou velmi tvrdé, ale uvaří se úplně doměkka. Po hodině a půl vaření provedeme test, zda marmeláda želíruje. Trochu marmelády kápneme na studenou misku a sledujeme, zda ztuhne. Pokud ztuhne, je vše hotovo.

Nyní nám jen zbývá dát marmeládu do skleniček. Skleničky i víčka musí být spařené horkou vodou, abychom zabránili zplesnivění uložené marmelády.

Kdoulovou marmeládu používáme podle chuti - je skvělá k potírání moučníků, ale samozřejmě i na lívance a palačinky. 



Lívance z tvarohového těsta




Palačinky

user-icon

autor Chatař


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kdoulová marmeláda

Zpět na recept
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Marmilády