V Jižním Tyrolsku na místních farmch Roter Hahn vaří tuto polévku z jedlých kaštanů a fazolí. Zkuste si jedlé kaštany připravit tímto způsobem. Je to zajímavější, než je jíst jen pečené z kornoutku.
1 lžička | cukr |
1 lžička | sůl |
1 lžička | skořice mletá |
směs | |
---|---|
300 g | jedlé kaštany |
150 g | sušené fazole |
Sušené jedlé kaštany a fazole (každé zvlášť) přes noc namočíme a ráno scedíme. Pokud je to nutné, z kaštanů očistíme jemnou slupku.
Kaštany a fazole spolu povaříme v jednom litru vody doměkka, jsou hotové asi za hodinu a půl. Nakonec přidáme sůl, cukr a skořici. Kaštanovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, ochutnáme a případně ještě dokořeníme.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v podobě pečených kaštanů vonících na podzimních trzích a adventních slavnostech. Jejich úžasnou vůni známe všichni.
autor jihotyrolská kuchařka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena