Karlovarský kotouč

Recept na chutnou masovou roládu. Vhodné k obědu s bramborem i k večeři třeba jen s čerstvým chlebem.


4.511x
90 min

Postup přípravy

Uvaříme vejce natvrdo. Z masa rozkrojíme plát, který naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Na maso rovnoměrně rozložíme plátky slaniny. Navrch dáme okurky a vejce. Srolujeme a smotáme provázkem. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm roládu orestujeme ze všech stran. Dáváme pozor, aby se maso nepřipeklo. Orestovanou roládu přesuneme do pekáčku a přelijeme výpekem. Trochu podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu. Při pečení roládu stále kontrolujeme a přeléváme výpekem. Když je karlovarský kotouč upečený, vyjmeme ho a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou. Karlovarský kotouč podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba jen k čerstvému chlebu.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Karlovarský kotouč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena