Karlovarský kotouč

Recept na chutnou masovou roládu. Vhodné k obědu s bramborem i k večeři třeba jen s čerstvým chlebem.


4.511x
90 min

Postup přípravy

Uvaříme vejce natvrdo. Z masa rozkrojíme plát, který naklepeme, ochutíme solí a pepřem.

Na maso rovnoměrně rozložíme plátky slaniny. Navrch dáme okurky a vejce. Srolujeme a smotáme provázkem.

Na pánvi rozpustíme máslo a na něm roládu orestujeme ze všech stran. Dáváme pozor, aby se maso nepřipeklo.

Orestovanou roládu přesuneme do pekáčku a přelijeme výpekem. Trochu podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu. Při pečení roládu stále kontrolujeme a přeléváme výpekem. Když je karlovarský kotouč upečený, vyjmeme ho a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou.

Karlovarský kotouč podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba jen k čerstvému chlebu.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karlovarský kotouč

Zpět na recept