Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nadrobno.
Krkovici posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Krkovici položíme na vymaštěný pekáč a zprudka ji zapékáme 10 minut při 200 °C. Poté maso podlijeme vodou a zvolna pečeme 50 minut při 160 °C.
Menší hlávku červeného zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Zelí dáme krátce dusit pod pokličkou. Poloměkké zelí scedíme, zalijeme trochou vody a necháme zavařit. Na sádle si osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hladkou mouku osmažíme a vlijeme do zelí. Na mírném ohni a občasného míchání provaříme, dochutíme solí, octem a cukrem.
Na karlovarský knedlík si nakrájíme 3 kusy staršího pečiva, polijeme mlékem, přidáme žloutky, sůl, polohrubou mouku a promícháme. Přidáme nasekanou petržel a vyšlehaný sníh z bílku, který lehce do těsta vmícháme. Odtočíme si potravinovou folii, těsto na ni vyklopíme, svineme, vytvarujeme do válečku a konce stáhneme motouzem. Knedlíky vložíme do vařící vody a vaříme asi 25 - 30 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, folii odstraníme, povrch potřeme sádlem a nakrájíme na kolečka.
Pečenou krkovici s červeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod nejlépe s dobře vychlazeným pivem.