Připravíme si mísu, do které nakrájíme rohlíky na kostičky. Zalijeme mlékem, přibližně 0,3 l. Rohlíky nesmí být moc mokré, ani suché. Přidáme cukr, sůl a nasekanou petrželovou nať. Vezmeme vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec vmícháme do směsi. Připravíme si 2 klasické látkové utěrky, namočíme je ve studené vodě a potřeme trochou oleje. Těsto rozdělíme na půl a do těchto utěrek zabalíme 2 šišky. Z obou stran uvážeme provázkem. Zabalené knedlíky vaříme 25 minut ve vroucí vodě přiklopené pokličkou. Po 12 minutách knedlíky otáčíme. Po uplynutí času knedlíky vyndáme a nakrájíme. Já krájím nití, aby se knedlíky nezmáčkly. Karlovarský knedlík s petrželovou natí podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.

Autor:Míša



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena