Recept na knedlík, který nikdy nikoho z mého okolí nezklamal.
těsto | |
---|---|
sůl | |
2 ks | vejce |
40 g | máslo |
300 g | houska |
80 g | polohrubá mouka |
250 ml | vlažné mléko |
1 hrst | čerstvá petrželka |
Housky si natrháme nebo pokrájíme na kousíčky, polijeme je rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme ve vlažném mléce a solí, nalijeme na housky, přidáme prosetou mouku, petrželku. Těsto promícháme a necháme chvíli stát. Z těsta uděláme 4 koule a vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut. Při vaření karlovarské knedlíčky občas otočíme. Uvařené karlovarské knedlíčky vyjmeme, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
autor Peťula
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena