Karamelová bábovka

Delikátní bábovka s příchutí karamelu. Recept na chutný moučník ke kávě nebo čaji.


5.04x
75 min

Ingredience

těsto

100 mlolej
2 ksvejce
1 lžícemáslo
150 mlmléko
1 balíčekvanilkový cukr
400 gpolohrubá mouka
150 mlsmetana ke šlehání
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
150 gtřtinový cukr
1 balíčekkaramelový pudinkový prášek

podle potřeby

máslo
tuk na vymazání
mouka na vysypání

poleva

2 lžícevoda
0 kscitron
100 ghořká čokoláda

Postup přípravy

V kastrolku rozpustíme lžíci másla, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Potom přilijeme po částech mléko, olej a smetanu ke šlehání (všechno vlažné). Za stálého míchání necháme zahřát a těsně před bodem varu stáhneme z plotny.

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Sypkou moučnou směs po částech vmícháme do karamelového mléka. Nakonec přidáme celá vejce, dobře promícháme a těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.

Bábovku pečeme pomalu asi hodinu a zkoušíme špejlí.

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem, přidáme vodu, citronovou šťávu podle chuti a umícháme hladkou polevu. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Karamelovou bábovku nakrájíme a podáváme podle chuti k různým příležitostem.
user-icon

autor Rychm0nd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová bábovka

Zpět na recept