Kapustové masové závitky

Díky tomuto receptu mnoho mých přátel poznalo, že kapusta je jídlo, kterému netřeba se vyhýbat.


4.517x
60 min
4×

Postup přípravy

Umeleme si maso. Ideálem je, když víte, co do pokrmu vlastně dáváte. Máte-li navíc trochu uzeného nebo hezké slaniny, přidejte trošku, pokrmu to vyloženě prospěje.

Maso dáme do mísy a osolíme, přidáme muškátový oříšek (nebuďte líní, celý oříšek čerstvě nastrouhaný opravdu dělá divy), rýži, vejce a dle chuti opepříme. Dobře promícháme a dáme do ledničky chvilku odležet. Také zapneme troubu na cca 180 °C.

Mezitím si připravíme kapustu. Obereme a omyjeme listy, spaříme je horkou vodou. Žebra listů hezky potlučeme paličkou na maso, aby se přes žebra nelámala.

Připravené kapustové listy naplníme masovou směsí, ovážeme nití a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Podlijeme zakysanou smetanou smíchanou s polévkou, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alespoň alobalem a dáme na cca 1/2 hodiny péci.

Upečené kapustové závitky vyjmeme, do omáčky po nich necháme zasmahnout trošku mouky na omáčku a podáváme. Já podávám kapustové masové závitky se šťouchanými brambory.
user-icon

autor Saille


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové masové závitky

Zpět na recept