Jak se dělá kandovaná pomerančová kůra? Velmi jednoduše. Získáte tak božskou surovinu do vánoček, perníčků, marokánek nebo biskupského chlebíčku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (782x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr500 g
Sůl
Pomerančová kůra500 g
Postup přípravy
Omyjeme pomeranče a oloupeme z nich kůru. Pokrájíme ji na malé čtverečky nebo ozdobné tvary, zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne.
Druhý den vodu slijeme, nalijeme čistou a necháme opět do druhého dne.
Další den přidáme do čisté vody sůl a kůru v této osolené vodě vaříme do měkka asi 20 minut.
Cukr zkropený vodou svaříme, až perlí. Vložíme do něj uvařenou kůru a vaříme dál, až se cukr táhne.
Jednotlivé kousky kůry pak vybíráme jehlicí nebo špejlí, obalujeme v hrubém krystalovém cukru, rozložíme na plochou misku a 2 až 3 dny sušíme na teplém a čistém místě.