Kančí po myslivecku

Chutná omáčka s kančím masem a zeleninou. Recept na výbornou úpravu zvěřiny.


4.69x
150 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 ksmrkev
1 kschilli paprička
2 dlčervené víno
řapíkatý celer
1 konzervaloupaná rajčata
kančí maso

podle chuti

sůl
rozmarýn
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu: na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítek rozmarýnu a zalijeme červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijeme jí do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout, a dáme do ledničky na 12 hodin odležet. Potom směs přecedíme a maso osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, potom k ní přidáme nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidáme maso a zalijeme přeceděným červeným vínem. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka 1 - 1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a zbytek omáčky přecedíme do dalšího hrnce. Necháme chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala a pak přilijeme k masu a zelenině. Kančí po myslivecku nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny


Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.


Jak


Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa


Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.


Se


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí po myslivecku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká