Kančí kýta na víně

Vyzkoušejte recept na špikovanou kančí kýtu dušenou na víně. Pokrm podáváme jako hlavní chod při slavnostních příležitostech.


4.549x
90 min
3×

Ingredience

1 lžícemáslo
2 kscibule
0.3 ksceler
2 ksmrkev
3 kuličkyjalovec
80-100 gšpek
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
500 mlčervené víno
2 lžícerajský protlak
10 kuličekcelý černý pepř
1 snítkačerstvý rozmarýn
1 lžícetřtinový cukr
800 gkančí kýta

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kančí kýtu očistíme, prošpikujeme uzenou slaninou, osolíme a opepříme. Celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do jednoho hrnce, přidáme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, jalovec a snítku rozmarýnu, přelijeme vínem.Takto naložené maso necháme do druhého dne, ale klidně až 2 dny v chladu odležet.

Pak maso vyjmeme z marinády a osušíme ubrouskem. Nálev scedíme přes síto a odložíme stranou. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji s kouskem másla opečeme kýtu ze všech stran do hněda. Kančí kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme scezenou zeleninu i s kořením. Přidáme třtinový cukr, vmícháme rajský protlak a ještě krátce (asi 1 minutu) restujeme. Pak do hrnce vrátíme opečené maso, přilijeme nálev a zakryté zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme maso podlévat malým množstvím vývaru. Měkké kančí maso nakrájíme na plátky a vývar se zeleninou propasírujeme do hladka. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zjemníme lžící másla.

Plátky kančí kýty na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí kýta na víně

Zpět na recept