Kančí kýta na víně

Vyzkoušejte recept na špikovanou kančí kýtu dušenou na víně. Pokrm podáváme jako hlavní chod při slavnostních příležitostech.


4.550x
90 min
4×

Ingredience

1 lžícemáslo
2 kscibule
0.3 ksceler
2 ksmrkev
3 kuličkyjalovec
80-100 gšpek
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
500 mlčervené víno
2 lžícerajský protlak
10 kuličekcelý černý pepř
1 snítkačerstvý rozmarýn
1 lžícetřtinový cukr
800 gkančí kýta

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kančí kýtu očistíme, prošpikujeme uzenou slaninou, osolíme a opepříme. Celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do jednoho hrnce, přidáme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, jalovec a snítku rozmarýnu, přelijeme vínem.Takto naložené maso necháme do druhého dne, ale klidně až 2 dny v chladu odležet. Pak maso vyjmeme z marinády a osušíme ubrouskem. Nálev scedíme přes síto a odložíme stranou. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji s kouskem másla opečeme kýtu ze všech stran do hněda. Kančí kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme scezenou zeleninu i s kořením. Přidáme třtinový cukr, vmícháme rajský protlak a ještě krátce (asi 1 minutu) restujeme. Pak do hrnce vrátíme opečené maso, přilijeme nálev a zakryté zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme maso podlévat malým množstvím vývaru. Měkké kančí maso nakrájíme na plátky a vývar se zeleninou propasírujeme do hladka. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zjemníme lžící másla. Plátky kančí kýty na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa

Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.

Se


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí kýta na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena