Vaření.czReceptyKakaová štola se šlehačkou

Kakaová štola se šlehačkou

Jemný kakaový moučník. Skvělý zvláště, pokud se vám nepodaří o Vánocích sehnat klasickou štolu.


3.0278x
45 min

Postup přípravy

V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem, olejem, mlékem a žloutky. Po vyšlehání lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Můžeme také přidat rozinky či kandované ovoce. Do máslem vymazané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého vmícháme kakao a pomocí špejle jím protkáme světlou část těsta. Těsto před pečením potřeme mlékem, aby štola nepopraskala. Pečeme přibližně 20 až 30 minut při teplotě 175°C. Upečenou ihned vyklopíme. Po vychladnutí krájíme plátky a ty zdobíme šlehačkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kakaová štola se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena