Kakaová štola se šlehačkou

Jemný kakaový moučník. Skvělý zvláště, pokud se vám nepodaří o Vánocích sehnat klasickou štolu.


3.0278x
45 min

Postup přípravy

V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem, olejem, mlékem a žloutky. Po vyšlehání lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Můžeme také přidat rozinky či kandované ovoce.

Do máslem vymazané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého vmícháme kakao a pomocí špejle jím protkáme světlou část těsta. Těsto před pečením potřeme mlékem, aby štola nepopraskala.

Pečeme přibližně 20 až 30 minut při teplotě 175°C. Upečenou ihned vyklopíme.

Po vychladnutí krájíme plátky a ty zdobíme šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová štola se šlehačkou

Zpět na recept