Kakaová roláda s jahodami

Kakaová roláda plněná jahodovou šlehačkou a kousky jahod.


4.810x
35 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 5 minut. Pak došleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 - 12 minut na 200 °C. Upečený korpus otočíme na čistou utěrku a necháme vychladnout. Pak opatrně odtrhneme pečící papír.

Polovinu jahod rozmixujeme s cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a vmícháme rozmixované jahody. Druhou polovinu jahod nakrájíme na čtvrtky.

Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe nakrájenými jahodami. Pomocí utěrky stočíme do rolády a dáme do chladničky ztuhnout.

Před podáváním kakaovou roládu s jahodami bohatě pocukrujeme a můžeme obložit čerstvými kousky jahod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová roláda s jahodami

Zpět na recept