Vaření.czReceptyKachní paštika v křupavé krustičce

Kachní paštika v křupavé krustičce

Jedinečná pochoutka z kachních jater. Recept na chuťově delikátní paštiku upečenou v křupavém těstě.


5.06x
90 min

Ingredience

směs

sůl
500 mlmléko
100 mlkoňak
250 grostlinný tuk
100 mlportské víno
400 gkachní játra

těsto

1 špetkasůl
50-70 mlstudená voda
75 grostlinný tuk
1 špetkamletý černý pepř
175 gšpaldová mouka

na potření

vejce

Postup přípravy

Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského vína. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) a smícháme s rostlinným tukem, solí a pepřem (pokud máte rádi pikantní, nešetřete). Poté přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 80 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout. Na těsto zpracujeme všechny uvedené ingredience, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 30 minut. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180 °C upečeme dozlatova. Kachní paštiku v křupavé krustičce nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovou oblohou. Zdroj: Focus Agency


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní paštika v křupavé krustičce

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena