Kachní paštika

Dosti pracný recept na delikatesu, který ocení hlavně milovníci domácích paštik.


4.110x
90 min

Ingredience

100 gslanina
2 lžíceolej
1 lžičkasůl
špetkatymián
100 gořechy
120 gžampiony
mletý bílý pepř
150 mlsmetana ke šlehání
3 kuličkydrcený jalovec
3 kuličkydrcené nové koření
3 kskachní stehno
špetkacitronová kůra (čerstvá)
100 gneškvařené sádlo
120 gkachní nebo drůbeží játra

omáčka

sůl
1 lžícemed
100 mlčervené víno
1 lžičkadijonská hořčice
100 grybízová marmeláda

Postup přípravy

Kachní stehna vykostíme, odstraníme kůži a rozdělíme na poloviny. Polovinu masa umeleme najemno. Stejně najemno umeleme i sádlo a játra. Odděleně, ve třech miskách, uložíme do lednice. Zbytek masa i kůži, spolu se slaninou a žampiony, nakrájíme na kostky. Ořechy nahrubo nasekáme a spolu se žampiony je podusíme na rozehřátém oleji. V mixeru rozšleháme šlehačku s vychlazeným masem, solí a kořením. Postupně přidáváme játra i sádlo a nakonec citronovou kůru. Hmotu přendáme do mísy, přidáme nakrájené maso s kůží, kostky slaniny i podušené žampiony s ořechy. Všechny ingredience důkladně promícháme, narovnáme do zapékací mísy (nebo forma na chlebíček) a vložíme do trouby na pekáček nebo plech s vodou. Pečeme asi 40 - 60 minut (podle tvaru formy) na 120 °C. Smícháme víno s medem a marmeládou a pomalu uvedeme do varu. Zmírníme plamen, za občasného míchání svaříme na polovinu a necháme vychladnout. Do vlažné omáčky vmícháme hořčici a podle chuti sůl. Kachní paštiku nakrájíme na plátky a podáváme s rybízovou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachní paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena