Jogurtová polévka s cizrnou

Recept na jogurtovou polévku s cizrnou, bramborem, česnekem a cibulí.


4.730x
60 min
12×

Ingredience

4-6 stroužkůčesnek
1 lžičkamáslo
1 ksbrambory
1 kscibule
100 gcizrna
1 hrstpetrželová nať
250-300 mlbílý smetanový jogurt

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej
zeleninový vývar

Postup přípravy

Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme.

Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou.

Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme.

Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová polévka s cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká