Vaření.czReceptyJogurtová polévka s cizrnou

Jogurtová polévka s cizrnou

Recept na jogurtovou polévku s cizrnou, bramborem, česnekem a cibulí.


4.730x
60 min
12×

Ingredience

4-6 stroužkůčesnek
1 lžičkamáslo
1 ksbrambory
1 kscibule
100 gcizrna
1 hrstpetrželová nať
250-300 mlbílý jogurt

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej
zeleninový vývar

Postup přípravy

Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme. Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou. Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme. Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jogurtová polévka s cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena