Jihočeská kulajda s vejcem

Recept na kulajdu, která je dobrá s houbami i bez nich.


3.119x
30 min
2×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kousky a dáme vařit. Do vody přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme. Vaříme do změknutí brambor.

Když nám brambory změknout, přidáme lžičku octa. V mléce rozmícháme lžíci hladké mouky a za stálého míchání přilijeme do polévky. Nakonec přidáme smetanu na vaření. Mícháme do bodu varu. Po mírném zchladnutí přidáme uvařená rozpůlená vejce. Kdo má rád, může si do polévky přidat sušené houby.

Jihočeská kulajda s vejcem je vynikající s čerstvým pečivem nebo jen tak.
user-icon

autor Lucie.V1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeská kulajda s vejcem

Zpět na recept