Jihočeská kulajda od babičky Růži

Výborná a sytá polévka. Můžeme ji podávat i jako hlavní jídlo.


4.487x
35 min
12×

Postup přípravy

Do zpěněného másla vmícháme kmín a mouku, světlou kmínovou jíšku zalijeme vodou a přidáme masox. Vegetariáni použijí zeleninový bujón.

Mezitím si nakrájíme oloupané brambory na kostičky, přidáme do hrnce i hrst sušených hub. Osolíme a zvolna vaříme.

Vejce (3 - 4 ks) uvaříme natvrdo a jedno rozklepneme do hrnku s mlékem. Uvařená vajíčka zchladíme, oloupeme a nasekáme.

Když jsou brambory skoro uvařené, vmícháme vajíčko rozkvedlané v mléce, okyselíme podle chuti octem a přisolíme, nakonec přidáme obě šlehačky, nasekaný kopr (trochu si odložíme na ozdobu) a přichystaná vejce. Polévku lehce provaříme.

Jihočeskou kulajdu podáváme v mističkách. Každou porci ještě ozdobíme snítkou kopru.
user-icon

autor jeane.c


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeská kulajda od babičky Růži

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká