Vaření.czReceptyJidášky z medového těsta

Jidášky z medového těsta

Recept pro sváteční příležitost.


4.36x
45 min

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do poloviny vlažného mléka, přidáme asi 2 lžíce mouky a necháme v teple vykynout. Po vykynutí zaděláme těsto z mouky, žloutků, nahřátého medu, rozpuštěného másla, soli a citronové kůry. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Potom ho vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vypichujeme kulaté jidášky. Každý jidášek několikrát propíchneme špejlí nebo vidličkou a klademe na vymazaný plech. Na plechu je potřeme vejcem a necháme chvíli nakynout. Jidášky z medového těsta pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 - 20 minut. Vychladlé jidášky potíráme medem.
user-icon

autor jessynka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jidášky z medového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena