Jemný rajčatový salát

Rajský salát se smetanovou zálivkou je vhodnou přílohou ke grilovaným masům.


4.719x
20 min

Ingredience

1 ksvelká cibule
8 ksvelké rajče

zálivka

3 lžičkycukr
1 lžíceocet
2 dlsmetana
2 dlvoda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

pažitka

Postup přípravy

Rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pažitku usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Zálivku si připravíme z vody, cukru, octa a smetany.

Na plátky nakrájená rajčata urovnáme do mísy, osolíme, opepříme a posypeme cibulí. Zakryjeme poklicí a necháme 20 minut rozležet v chladu.

Až rajčata pustí šťávu, vše přelijeme zálivkou a posypeme pažitkou.

Jemný rajčatový salát podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s bílým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný rajčatový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena