Jemný rajčatový salát

Rajský salát se smetanovou zálivkou je vhodnou přílohou ke grilovaným masům.


4.719x
20 min

Postup přípravy

Rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pažitku usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Zálivku si připravíme z vody, cukru, octa a smetany.

Na plátky nakrájená rajčata urovnáme do mísy, osolíme, opepříme a posypeme cibulí. Zakryjeme poklicí a necháme 20 minut rozležet v chladu.

Až rajčata pustí šťávu, vše přelijeme zálivkou a posypeme pažitkou.

Jemný rajčatový salát podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s bílým pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný rajčatový salát

Zpět na recept