Vaření.czReceptyJemný koláč se švestkami

Jemný koláč se švestkami

Vyzkoušejte recept na šťavnatý koláč se švestkami pečený ve velké remosce. Moučník se švestkami a chutí vanilky se skořicí výborně chutná k odpolední kávě.


5.02x
60 min

Ingredience

350 gšvestky

těsto

4 ksvejce
250 gmáslo
120 mlmléko
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
0.5 lžičkyčerstvě nastrouhaná citronová kůra vá

podle chuti

1.5 lžičkymletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

Omyté švestky zbavíme pecek a nakrájíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtky. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a oběma cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mouku a mléko a nakonec těsto odlehčíme bílkovým sněhěm. Těsto rozprostřeme na dno remosky, kterou jsme předem vyložili pečícím papírem a poklademe švestkami řezem nahoru. Vše posypeme vanilkovým cukrem promíchaným se skořicí, přiklopíme topným víkem a pečeme přibližně 25 - 30 minut. Vychladlý jemný koláč se švestkami rozdělíme na porce a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný koláč se švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena