Jemný koláč se švestkami

Vyzkoušejte recept na šťavnatý koláč se švestkami pečený ve velké remosce. Moučník se švestkami a chutí vanilky se skořicí výborně chutná k odpolední kávě.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Omyté švestky zbavíme pecek a nakrájíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtky. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a oběma cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mouku a mléko a nakonec těsto odlehčíme bílkovým sněhěm.

Těsto rozprostřeme na dno remosky, kterou jsme předem vyložili pečícím papírem a poklademe švestkami řezem nahoru. Vše posypeme vanilkovým cukrem promíchaným se skořicí, přiklopíme topným víkem a pečeme přibližně 25 - 30 minut.

Vychladlý jemný koláč se švestkami rozdělíme na porce a podáváme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný koláč se švestkami

Zpět na recept